3 větší mrkve
250 g hladké mouky
50 g krupicového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1-2 špetky soli
vanilkový cukr (20 g)
2 vajíčka
150 ml mléka
85 g másla nebo Hery
50 g krupicového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1-2 špetky soli
vanilkový cukr (20 g)
2 vajíčka
150 ml mléka
85 g másla nebo Hery
Šlehačka:
400 ml smetany (aspoň 30 %)
2 malé ztužovače šlehačky (celkem 20 g)
2 malé ztužovače šlehačky (celkem 20 g)
2 lžičky krupicového cukru
vlašské ořechy na zdobení
Postup:
3. Přidáme vajíčka a mléko a promícháme nebo vyšleháme šlehačem.
4. V míse si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto sypkou směs pak postupně zašleháme do připravené tekuté směsi.
5. Mrkve okrájíme a nastrouháme na jemno.
6. Nastrouhanou mrkev vmícháme do těsta. Už nešleháme, jen mícháme vařečkou.
7. Formičky nebo košíčky naplníme těstem do cca 3/4.
8. Pečeme cca 20-30 minut, na horní i spodní ohřev, při 170°C.
9. Po upečení necháme dortíky vychladnout.
10. Do mísy dáme smetanu, ztužovače a cukr.
11. Vše hezky vyšleháme do pevnější šlehačky.
12. Na vychladlé dortíky dáme připravenou šlehačku.
13. Nasekáme si vlašské ořechy.
14. Na šlehačku nasypeme trochu nasekaných vlašských ořechů. Hotové dortíky dáme do lednice.
Komentáře
Okomentovat