100-150 g slaniny
2 vajíčka
50 g sýra (nejlépe gouda)
1 stroužek česneku
kousek másla
větší špetka soli
menší špetka pepře
Postup:
1.Těstoviny uvaříme podle návodu. Než těstoviny scedíme, odebereme z hrnce s uvařenými těstovinami přibližně 100 ml vody.
2. Slaninu nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme najemno a česnek oloupeme.
3. Do hluboké pánve dáme kousek másla, na kterém zlehka orestujeme prolisovaný česnek.
4. Přidáme slaninu a podle chuti orestujeme.
5. Vajíčka rozkvedláme v menší misce.
6. Do rozšlehaných vajíček vmícháme strouhaný sýr.
7. Když je slanina hezky orestovaná, vsypeme k ní scezené těstoviny a vše promícháme.
8. K těstovinám vlijeme odebranou vodu z vaření a vmícháme vajíčka se sýrem.
9. Za stálého míchání necháme vajíčka trochu "srazit". Nenecháváme srazit vajíčka nějak dlouho, aby jídlo nebylo moc suché.
10. Dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Okomentovat