Pečené vepřové maso s cibulkou, smetanou a sýrem

 
🕑 přibližně 60 minut
🍽 2-3 porce

Ingredience:

3-4 vepřové řízky
200 ml smetany (aspoň 31%)
1 větší cibule
100 g tvrdého sýra (nejlépe gouda, ale může být i eidam nebo tilsit)
sůl
pepř
trocha oleje
vařené brambory k podávání

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na proužky. 
2. Maso očistíme, lehce naklepeme z obou stran, z obou stran osolíme a z jedné strany opepříme. 
3. Sýr nastrouháme najemno. 
4. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli, dokud nezačne hnědnout. 
5. Cibuli rozprostřeme na dno zapékací mísy. 
6. Na oleji, který zůstal po cibuli na pánvi necháme zprudka zatáhnout maso z obou stran. Trvá to chviličku (asi minutu z každé strany). Jen tak, aby nebylo maso růžové. 
7. Maso položíme do zapékací mísy na cibuli. 
8. Smetanu osolíme 2 špetkami soli a nalijeme ji na maso. 
9. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem. 
10. Pečeme na 180°C přibližně 40 minut, dokud sýr nezačne zlátnout. 
11. Podáváme s vařenými bramborami. 















Komentáře