sůl
pepř
máslo
Marináda:
1 bílý jogurt (150 g)
2 lžíce plnotučné hořčice
1 stroužek česneku
pár kapek citronové šťávy
Strouhanka:
strouhanka
tvrdý sýr - eidam nebo gouda (přibližně 100 g)
Postup:
1. Kuřecí nebo krůtí prsíčka rozkrojíme na řízky, očistíme je a lehce je naklepeme.
2. Řízky osolíme z obou stran a z jedné strany je opepříme.
3. V míse smícháme jogurt, hořčici, pár kapek citronové šťávy a prolisovaný stroužek česneku.
4. Řízky naložíme do připravené marinády, zakryjeme fólií a necháme aspoň půl hodiny v lednici marinovat.
5. Sýr nastrouháme do hlubokého talíře nebo do mísy a přisypeme k němu strouhanku, abychom získali požadovanou obalovací směs.
6. Marinované maso obalíme v sýrové strouhance (marinádu neotíráme). Obalené řízky dáme na plech vyložený pečícím papírem.
7. Na každý řízek dáme kousek másla.
8. Řízky pečeme při 180°C na horní i spodní ohřev přibližně 45-50 minut (dokud nejsou řízky opečené dozlatova).
9. Podáváme s bramborami.
Komentáře
Okomentovat