🕑 30 minut
🍽 2 porce
Ingredience:
400-500 g kuřecích jater
1 cibule
100 g slaniny
50 ml vodysůl
kmín
trocha olejePostup:
1.
Rýži si uvaříme podle návodu v osolené vodě.
2. Cibuli a slaninu si nakrájíme na kostičky.
3. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
4. V hluboké pánvi nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli.
5. Když je cibule nazlátlá, přidáme nakrájenou slaninu, promícháme a orestujeme.
6. Orestovanou cibuli se slaninou si dáme do mističky.
7. Kuřecí játra necháme zatáhnout na zbylém tuku, který zůstal v pánvi (nebo hrnci). Trvá to cca 5 minut.
8. K zataženým játrům dáme orestovanou cibuli, slaninu, přidáme trochu celého kmínu a přilijeme cca 50 ml vody. Povaříme cca 5 minut. Občas zamícháme.
9. Hotová játra podle chuti osolíme.
👌 Přílohou mohou být i opečené brambory nebo hranolky.
Komentáře
Okomentovat