Kuřecí játra na cibulce a slanině


🕑 30 minut
🍽 2 porce

Ingredience:

2 porce rýže (1 pytlík)
400-500 g kuřecích jater
1 cibule
100 g slaniny
50 ml vody
sůl
kmín
trocha oleje

Postup:

1. Rýži si uvaříme podle návodu v osolené vodě.
2. Cibuli a slaninu si nakrájíme na kostičky.
3. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
4. V hluboké pánvi nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. 
5. Když je cibule nazlátlá, přidáme nakrájenou slaninu, promícháme a orestujeme.
6. Orestovanou cibuli se slaninou si dáme do mističky. 
7. Kuřecí játra necháme zatáhnout na zbylém tuku, který zůstal v pánvi (nebo hrnci). Trvá to cca 5 minut. 
8. K zataženým játrům dáme orestovanou cibuli, slaninu, přidáme trochu celého kmínu a přilijeme cca 50 ml vody. Povaříme cca 5 minut. Občas zamícháme.
9. Hotová játra podle chuti osolíme.
 
👌 Přílohou mohou být i opečené brambory nebo hranolky. 
 























Komentáře