2 kuřecí prsa
1 cibule
1 cibule
1 stroužek česneku
1 červená paprika
1 lžička kukuřičného škrobu
1/3 lžičky mletého zázvoru
1 lžička krupicového cukru
100 ml vody
3 lžíce tmavé sójové omáčky
1 hrst arašídů (můžou být klidně solené)
sůl
trocha oleje
Postup:
1.
Rýži si uvaříme podle návodu v osolené vodě.
2. Cibuli nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme.
3. Maso očistíme a nakrájíme ho na kostky nebo na nudličky. Promícháme ho se škrobem.
4. V hluboké pánvi (např. wok) rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli.
5. Když je cibule nazlátlá, přidáme prolisovaný česnek, promícháme a krátce orestujeme.
6. Přidáme kuřecí maso, trochu ho osolíme a necháme ho hezky orestovat ze všech stran.
7. Smícháme si vodu, sójovou omáčku, cukr a zázvor.
8. Když máme maso orestované, přidáme papriku, dvě třetiny arašídů a vlijeme připravenou omáčku.
9. Necháme povařit přibližně 5 minut. Občas zamícháme.
10. Zbylou třetinu arašídů nasekáme na drobnější kousky.
11. Hotové kung-pao v případě potřeby dochutíme a podáváme s rýží. Na závěr vše posypeme nasekanými arašídy.
Komentáře
Okomentovat