🕑 do 30 minut
🍽 2 porce
Ingredience:
1 malá cibule
1 stroužek česneku
200 g mraženého hrášku
200 g mražených zelených fazolek (řezaných)
trocha oleje200 ml smetany 31%
sůl
špetka chilli
1/3 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky kari
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sladké mleté papriky
Postup:
1.
Rýži si uvaříme podle návodu v osolené vodě.
2. Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme.
3. V hluboké pánvi wok (nebo v hrnci) rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli.
4. Mezitím si v mističce smícháme koření - chilli, zázvor, kari, kurkumu a sladkou mletou papriku.
5. Když cibule chytá barvičku, přidáme prolisovaný česnek.
6. Promícháme a vsypeme směs koření. Jen na pár vteřin necháme koření rozvonět, a pak vše zalijeme smetanou. Přidáme cca 2 špetky soli.
7. Přidáme hrášek a fazolky.
8. Povaříme cca 10 minut. Občas zamícháme.
9. Dochutíme (možná bude potřeba přidat sůl, pokud máme sladší hrášek).
10. Podáváme s rýží.
Vypadá to pěkně a zdravě. Zkusím. Není to pro masožrouty.
OdpovědětVymazatTak snad bude chutnat :)
Vymazat