Kari s hráškem a fazolkami


🕑 do 30 minut
🍽 2 porce

Ingredience:

2 porce rýže (1 pytlík)
1 malá cibule
1 stroužek česneku
200 g mraženého hrášku
200 g mražených zelených fazolek (řezaných)
trocha oleje
200 ml smetany 31%
sůl
špetka chilli
1/3 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky kari
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sladké mleté papriky

Postup:

1. Rýži si uvaříme podle návodu v osolené vodě.
2. Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme.
3. V hluboké pánvi wok (nebo v hrnci) rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. 
4. Mezitím si v mističce smícháme koření - chilli, zázvor, kari, kurkumu a sladkou mletou papriku. 
5. Když cibule chytá barvičku, přidáme prolisovaný česnek. 
6. Promícháme a vsypeme směs koření. Jen na pár vteřin necháme koření rozvonět, a pak vše zalijeme smetanou. Přidáme cca 2 špetky soli.
7. Přidáme hrášek a fazolky. 
8. Povaříme cca 10 minut. Občas zamícháme. 
9. Dochutíme (možná bude potřeba přidat sůl, pokud máme sladší hrášek). 
10. Podáváme s rýží. 
 










Komentáře

  1. Vypadá to pěkně a zdravě. Zkusím. Není to pro masožrouty.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat